Recepten > Börek (gevuld deeggerecht)
Ingrediënten:
- 4 vellen fyllodeeg,
- 450 gram spinazie,
- 1/2 ui of 1 sjalot
- 2 eetlepels olijfolie en olijfolie om te bestrijken,
- 2 teentje knoflook,
- 25 gr amandelen,
- 100 gr feta,
- zout en peper naar smaak.
Bereidingswijze:
- Kook de spinazie gaar in ruim water en snijd het fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de amandelen grof en rooster deze eerst droog in een koekenpan.
- Snijd de ui/sjalot en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui/sjalot en de knoflook voor 4 minuten. Snijd de feta in blokjes.
- Meng dan de spinazie met de sjalot/ui, de amandelen en de feta en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Snijd elk vel fyllo in 3 repen en bestrijk dit met olie. Schep op elk reepje een beetje spinaziemengsel en vouw het deeg dan in driehoekjes.
- Leg de pakketjes op de bakplaat en laat dit in 15 minuten gaar worden in de oven.