Recepten > Deseleyer corbasi (spliterwtensoep)
Voor 8 personen.
Ingrediënten:
- 350 gram spliterwten (één nacht geweekt),
- 2 liter kippenbouillon,
- ½ theelepel zout,
- versgemalen zwarte peper,
- 2 eetlepels boter,
- 1 middelgrote ui in schijven,
- 1 eetlepel fijngehakte wortel,
- 2 eetlepels fijngehakte selderijblad,
- 125 gram fijngehakte spinazie,
- 1 eetlepel fijngehakte munt of ½ theelepel gedroogde munt,
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze:
- Giet de spliterwten af en doe ze met de bouillon, peper en zout in een grote pan.
- Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen of tot de erwten gaar zijn.
- Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
- Doe daarna de wortel en de selderij erbij en fruit daarna nog eens 2 minuten.
- Doe dan de spinazie erbij en fruit nog 1 minuut.
- Doe de groenten in de soep en kook nog 30 minuten zachtjes door.
- Wrijf de soep door een zeef en pureer haar. Laat het weer koken en roer de munt en de peterselie erdoor.