Recepten > Dügün çorbasi, bruiloftsoep
Ingrediënten:
- 6 koppen kippenbouillon,
- 3 eetlepels boter,
- 450 gram mager grof gemalen lamsgehakt,
- 2 eetlepels bloem,
- 1 gehalveerde ui,
- 1 theelepel zout,
- versgemalen zwarte peper,
- 2 theelepels paprikapoeder,
- 4 losgeklopte eidooiers,
- het sap van 1 citroen,
- ¼ theelepel kaneel
Bereidingswijze:
- Verhit de kippenbouillon tot het kookt.
- Smelt de boter in een grote koekenpan.
- Voeg het lamsgehakt toe en laat onder voortdurend roeren bakken tot het mooi bruin is.
- Roer vervolgens de bloem erdoor en laat nog 2 minuten bakken.
- Doe nu het lamsgehakt, ui, zout, peper en paprikapoeder bij de hete kippenbouillon.
- Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het anderhalf uur zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Verwijder de ui.
- Klop de eidooiers en het citroensap samen in een kleine kom en voeg dit mengsel al roerend bij de soep.
- Blijf roeren tot de soep heet is. Ze mag echter niet meer aan de kook komen!
- Strooi er kaneel over en dien onmiddellijk op.