Recepten > Gevulde zomergroenten
Ingrediënten:
- 150 gram rijst,
- 1 ui,
- olijfolie,
- 35 gram pijnboompitten,
- 75 gram rozijnen,
- zout,
- peper,
- dillegroen (vers of diepvries),
- 8 kleine tomaten,
- 4 kleine (Turkse) paprika’s.
Bereidingswijze:
- Was de rijst en laat hem uitlekken.
- Snipper de ui.
- Verhit een eetlepel olijfolie en fruit hierin de rijst en de ui.
- Schenk er 3 dl water op, breng aan de kook en laat op een vlamverdeler in 20 minuten gaar worden.
- Meng er op het laatst de pijnboompitten en de rozijnen door.
- Breng de rijst op smaak met zout en peper en laat hem afkoelen.
- Voeg dan nog 1 eetlepel dillegroen toe.
- Snijd van de tomaten een kapje, hol ze uit en vul ze met rijst.
- Blancheer de paprika’s 3 minuten, spoel ze koud en halveer ze in de lengte.
- Haal de zaadjes eruit en vul de helften.