Recepten > Kebab met yoghurt
Ingrediënten:
- 750 gram schapenvlees
- 6 sneetjes brood
- 500 gram yoghurt
- 3 tomaten
- 4 hete groene pepers
- olijfolie
- 3 lepels boter
- zout, zwarte peper, rode peper
- peterselie
Bereiding:
- Maak een marinade van de gepelde en in plakjes gesneden ui, olijfolie, zout en zwarte peper.
- Marineer het vlees 1 dag.
- Smelt 1 lepel boter in een pan en voeg de gepelde en in stukjes gesneden tomaat toe. Laat dit even koken.
- Rooster het brood, snijd ze in dobbelsteentjes en leg deze op een schotel.
- Gril het vlees en de pepers, en leg deze op het brood.
- Giet hier de geklopte yoghurt (naar keuze met geperste knoflook) en de tomatensaus overheen.
- Giet er als laatste de gesmolten boter over en bestrooi dit met de rode peper.
- Garneren met peterselie.