Recepten > Pilav
Ingrediënten
- 320 gr rijst,
- 5 el boter of margarine,
- 1 ui,
- 1 tn knoflook,
- 1 tl geelwortel (of wat saffraan),
- water (of bouillon van blokje),
- 1 el fijngehakt koriander- of peterselieblad
Bereiding
- Doe de rijst in een vergiet en spoel de rijst tot het water volkomen helder is. Laat de rijst goed uitlekken.
- Snij de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
- Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui ringen glazig. Voeg de knoflook en de rijst toe en bak alles ± 3 minuten. Schep het regelmatig om.
- Meng er de geelwortel of de geweekte saffraandraadjes door en schep alles nogmaals goed om.
- Doe er zoveel water bij tot er één vinger dik water boven de rijst staat, voeg zout naar smaak toe en breng het aan de kook.
- Kook de rijst op een laag vuur in ± 20 minuten gaar. Laat de rijst 5 tot 10 minuten met het deksel op de pan na garen.
- Schep de rijst in een schaal en garneer met fijngehakte peterselie of koriander.