Recepten > Rode linzensoep
Lekkere linzensoep, door de pepertjes pittig. Smaakt goed met Turks brood, maar ook met Nederlands of Vlaams volkorenbrood goed te eten. De Turkse pepertjes zijn natuurlijk verkrijgbaar in Turkse winkels, heten ‘pul biber’.
Ingrediënten :
- 2 eetlepels boter
- 3 klein. gesnipperde uien
- 1 kop rode linzen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 liter kippe- of runderbouillon
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
- Verhit de boter in een grote soeppot en sauteer de uien 2 minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg er de linzen, paprika, , zout, peper en bouillon bij en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur koken.
- Pureer de soep en wrijf haar door een zeef. Verhit nogmaals tot er damp af komt.
- Serveer de soep, bestrooid met peterselie.