Recepten > Turkse lamspizza’s
Ingrediënten
- 1 pak broodmix (ca. 500 g)
- 2 uien
- 1 flinke teen knoflook
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 500 g lamsgehakt
- 1 dl Griekse yoghurt
- 1 volle eetlepel sambal
- zout
- 4 eetlepels pijnboompitten
- enkele takjes koriander
- enkele takjes munt
Bereidingswijze
- Bereid de mix volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het deeg ongeveer 15 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 -225 °C. Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk deeg uit tot een langwerpig ovaal.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel de vier stukken deeg over de twee bakplaten.
- Pel en snipper de uien zeer fijn. Pel de knoflookteen en hak klein. Meng dit in een kom met de gemalen koriander, het lamsgehakt, de sambal, zout naar smaak en de yoghurt.
- Verdeel dit mengsel over de stukken deeg en laat daarbij rondom ongeveer 1,5 centimeter van de rand vrij.
- Bestrooi elke ‘pizza’ met een lepel pijnboompitten.
- Schuif de bakplaten in de oven en bak de pizza’s gaar in ongeveer ca. 20 minuten.
- Hak munt en koriander en bestrooi de pizza’s hiermee.