Recepten > Usrumru dolmasi (gevulde makreel)
Voor 6 personen
Ingrediënten:
- 6 kleine makrelen,
- eetlepels olijfolie,
- 3 fijngehakte uien,
- 50 gram gemalen walnoten,
- 50 gram gemalen hazelnoten,
- 2 eetlepels pijnappelpitten,
- 75 gram rozijnen,
- 1 theelepel zout,
- versgemalen zwarte peper,
- mespuntje kaneel,
- 4 eetlepels gehakte peterselie,
- 2 eetlepels gehakte verse dille of 3 eetlepels gedroogde dille,
- 2 geklopte eieren,
- 25 gram droog broodkruim,
- 3 citroenen, in dunne schijfjes gesneden.
Bereidingswijze:
- Maak de makrelen schoon, was ze en droog ze goed af.
- Maak 3 eetlepels olie heet in een koekenpan en fruit hierin de uien lichtbruin.
- Doe alle noten erbij en bak 1 minuut.
- Voeg dan de rozijnen, zout, peper, kaneel, peterselie en dille toe en kook 15 minuten door.
- Laat alles afkoelen.
- Vul de makrelen met dit mengsel en maak ze dicht met prikkers.
- Verhit de resterende olie in een grote pan.
- Haal de vis eerst door het ei en daarna door het broodkruim en bak ze niet te heet mooi bruin.
- Leg ze op een schaal en garneer met citroen.